– Får inte sväva iväg

Bild till nyheten – Får inte sväva iväg
Jordan Henderson berättar om hur spelartruppen håller fokus på rätt saker i den intensiva titelstriden.

Liverpool är en av fotbollsvärldens allra största klubbar, något som medför att spelare och ledare ständigt bevakas och bedöms. 

Det ständiga trycket kan vara svårt att hantera, men lagkapten Jordan Henderson är fast besluten om att trycket utifrån inte ska få påverka lagets prestationer.

– Managern är väldigt bra på det. Han ser till att fokuset på träning alltid är 100 procent. Det handlar inte om vad folk på utsidan säger, det handlar om vad vi gör. Att vara koncentrerade fullt ut är viktigt för oss, säger Henderson i en intervju med Liverpoolfc.com.

Att vara kapten innebär att man har en hel del ansvar att se till att nivån är ständigt hög på träning och match, men Henderson menar att han får hjälp av flertalet spelare i truppen.

– Vi har många personligheter och ledare i omklädningsrummet som ser till att vi inte slappnar av och som sätter standarden varje dag. När man gör det under en längre tid blir det en del av dina rutiner vilket gör det lättare och lättare.

– Inbland måste kanske någon av oss, eller managern, göra något för att se till att standarden förblir hög och att fokuset förblir på topp. I det stora hela har vi en fantastiskt trupp som alltid har det fokuset som krävs och som vill uppnå mer.

Under de senaste åren har Liverpool kämpat sig tillbaka till den absoluta världstoppen, men framgången får inte stiga spelarna åt huvudet, menar kaptenen.

– Det är mycket viktigt för mig. Man kan vara fantastisk på planen, men man måste respektera folket utanför. Man får inte sväva iväg. Det handlar helt enkelt om att vara ett lag som visar respekt och som värdesätter vad andra gör för dig.

– Vi försöker alltid att tänka så, något som gör mig glad som kapten och spelare. Så har det alltid varit i Liverpool och så bör det fortsätta.

I hemmamatchen mot Genk spelade Henderson sin 250:e match för Liverpool. Nu hoppas mittfältaren på att bygga vidare på den fina siffran.

– Man vet aldrig vad som väntar runt hörnet, men jag hoppas att jag har många matcher att vänta. Jag känner mig i bra form och det känns som att jag är inne i en bra period av min karriär. Det känns även som att jag har mer att ge, säger lagkaptenen.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer