Målrik seger för U23

Bild till nyheten Målrik seger för U23
Liverpool U23 besegrade under fredagen Brighton och klättrar till en femteplats i tabellen.

Under fredagen ställdes Liverpools U23-lag mot Brightons motsvarighet på AMEX Elite Performance Centre. Det kom att bli en målrik match som de röda länge såg ut att vinna i överlägsen stil.

Liverpool fick en drömstart och hade redan efter tio minuters spel tagit ledningen efter att Harvey Elliott gjort mål på en straff som han själv vunnit. Bara fyra minuter senare kunde Elliott sånär utöka ledningen med en cykelspark, men skottet gick tätt utanför.

Bortalaget kunde dock utöka ledningen något senare genom Isaac Christie-Davies som satte 2-0 med ett fint skruvat skott förbi Brighton-keepern.

Med fem minuter kvar av den första halvleken kunde Liverpool utöka ledningen ytterligare. Denna gång stod Luis Longstaff för målet som betydde att resultatet var 3-0 i halvtid.

Liverpool fortsatte dominansen i den andra halvleken och redan efter fem minuters spel stod det 4-0 till bortalaget. Curtis Jones stod för målet.

I matchens absoluta slutskede verkade det som att de bägge lagen slog av på fokuset i defensiven. Hemmalaget reducerade, med tre minuter kvar att spela va ordinarie tid,  till 4-1 genom Danny Cashman innan Curtis Jones gjorde sitt andra för dagen till 5-2.

Brighton hann med att göra ännu ett mål till 5-3 innan domaren höjde armarna i luften och blåste av den målrika matchen.

Segern innebär att Liverpool tar sig förbi Brighton i tabellen och ligger just nu femma, fem poäng bakom Chelsea som toppar tabellen.

Liverpool U23s: Winterbottom, Gallacher, Larouci, Van den Berg, Clayton, Chirivella, Elliott, Dixon-Bonner (Cain, 74), Longstaff (Varesanovic, 85), Christie-Davies (Clarkson, 80), Jones