Pearce: Klubblags-VM prioriteras

Bild till nyheten Pearce: Klubblags-VM prioriteras
The Athletic-journalisten James Pearce tror att Jürgen Klopp kommer prioritera klubblags-VM och därmed ställa upp med ett väldigt ungt lag i Ligacup-mötet med Aston Villa.

James Pearce höll under fredagen en frågestund för The Athletics läsare där han svarade på diverse frågor. Bland annat så kom det tuffa spelschemat på tal i och med att Liverpool ska spela två matcher inom loppet av 24 timmar i Ligacupen och klubblags-VM.

"Klopp säger fortfarande att det är för tidigt att säga något om lagen till de båda turneringarna, men det råder inga tvivel om att det är VM som prioriteras. Det kommer att bli ett väldigt ungt lag mot Aston Villa, med ett par seniorspelare," skriver Pearce. 

Det är även oklart vem som kommer att leda laget som ska möta Aston Villa. Pearce skriver att inget beslut har fattats i frågan.

"Klopp vill inte säga något om vem som kommer att stå vid sidlinjen på Villa Park i Ligacupen. Jag vet några supportrar som kommer att åka på båda matcherna, men jag tvivlar starkt på att Klopp kommer att göra det. Flera namn har nämnts som potentiella tränare mot Villa, men inget är klart ännu."

Utöver Ligacupen och klubblags-VM så är det även ett tätt matchande i Premier League och Klopp förväntas att utnyttja stora delar av den röda truppen. 

"Jag tror att Shaqiri och Brewster tittar på spelschemat och tänker att de har en stor chans att göra intryck. De båda kommer att få speltid och då är det upp till dem att bevisa för Klopp att de förtjänar en större roll i laget", förklarar Pearce.

2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer