14-0 på fyra matcher

Bild till nyheten 14-0 på fyra matcher
Liverpool har god statistik på helgens motståndare och man har faktiskt vunnit båda de senaste matcherna på Vitality Stadium med 4-0. Här är mer färsk fakta inför helgens möte med Bournemouth.

Totalt har Liverpool alltså 14-0 i målskillnad på Bournemouth över de fyra senaste mötena. Dubbla segrar med 4-0 nere på sydkusten medan det hemma på Anfield blivit dubbel utdelning på 3-0. Senast i februari 2019. 

Vi får gå tillbaka till december 2016 för att hitta senaste gången Bournemouth besegrade Liverpool. Den gången med 4-3 på hemmaplan. Och många minns säkert den matchen på grund av ett flertal försvarsinsatser som var allt annat än fläckfria. 

Med fyra raka segrar med en marginal som varit minst tre mål skulle Bournemouth bli en historisk motståndare för Liverpool om vi lyckas återupprepa prestationen genom att vinna med minst tre mål på lördag. Liverpool har nämligen aldrig besegrat ett lag med minst tre mål fem gånger på raken. 

Liverpool står just nu noterade för 27 segrar i ligaspelet under kalenderåret 2019 och endast en gång tidigare, 1987, ha man tagit fler. Det året vann man 28 matcher, något man alltså kan tangera på lördag. Värt att notera att Liverpool sedan har ett flertal chanser kvar för att både slå och utöka det där rekordet. 

Skulle Bournemouth förlora blir det lagets femte raka förlust i ligaspelet. Fem raka förluster har man inte noterats för sedan 2013. När man spelade League One. 

Frågan är alltså vilka av alla otroliga sviter som kommer att dö och vilka som kommer att leva vidare. Svaren får vi på lördag kl. 16.00. 

Matchen sänds på Viasat Sport Premium och Viaplay.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer