Kan spela både Ligacup och VM

Bild till nyheten Kan spela både Ligacup och VM
Enligt Liverpool Echo kan en del av spelarna som är uttagna i truppen till Qatar även komma att spela mot Aston Villa i Ligacupen.

Ända sedan det stod klart att Liverpool skulle spela två matcher i olika turneringar och på olika kontinenter inom loppet av 24 timmar har det spekulerats i hur Jürgen Klopp skulle välja att formera lagen i de båda cuperna. 

Under torsdagen presenterades den 23-mannatrupp som kommer att åka till Qatar för att spela klubblags-VM. Det var en trupp där samtliga tillgängliga seniorspelare var inkluderade, men även en hel del yngre spelare som ofta spelar med U23-laget. 

Truppen: Alisson, Van Dijk, Wijnaldum, Lovren, Milner, Keita, Firmino, Mane, Salah, Gomez, Adrian, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Lonergan, Shaqiri, Brewster, Robertson, Origi, Jones, Alexander-Arnold, Elliott, Williams.

Liverpool Echo skriver dock att spelare som Rhian Brewster och Curtis Jones kommer att spela mot Aston Villa i Ligacupen innan de flyger till Qatar och ansluter till resten av truppen. Lokaltidningen hävdar även att Harvey Elliott och Neco Williams kan komma att spela på Villa Park. 

Enligt FIFAs regler behöver inte samtliga 23 spelare som är uttagna i den officiella truppen vara på plats under den första matchen. Echo skriver att detta öppnar för en möjlighet där Liverpool lämnar en del spelare hemma så att de kan spela mot Aston Villa innan de flyger till Qatar för att vara en del av truppen i finalen eller bronsmatchen.

Lokaltidningen spekulerar i att Klopp löser problematiken på följande sätt:

Målvakter: Troligtvis blir det Alisson och Adrián som flyger till Qatar för semifinalen medan Caoimhin Kelleher spelar på Villa Park med Andy Lonergan som backup. Efter ligacup-matchen flyger båda målvakterna till Qatar för att ansluta till laget.

Försvarare: De som flyger till Qatar kommer att vara Alexander-Arnold, Gomez, Lovren, Van Dijk och Robertson. Det finns inte tillräckligt många seniorförsvarsspelare för att lämna någon hemma på grund av Joel Matips skada.

Mittfältare: På planet till Qatar sitter troligtvis Milner, Lallana, Wijnaldum, Henderson, Oxlade-Chamberlain och Keita. Shaqiri och Jones kan komma att spela mot Aston Villa. Milner reser med för att han kan täcka upp på ytterbackspositionerna och på mittfältet, Oxlade-Chamberlain kan spela både på mitten och i anfallet. Lallana reser med då han kan täcka upp på samtliga positioner på mittfältet. Shaqiri kan stanna för att bidra med erfarenhet i Ligacup-matchen, innan han efter den matchen flyger till Qatar.

Anfallare: Salah, Mané, Firmino och Origi kommer alla att flyga till Qatar direkt.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer