– Jag kan inte tänka mig att lämna

Bild till nyheten – Jag kan inte tänka mig att lämna
Nyheten slog nyss ned som en bomb. Jürgen Klopp förlänger sitt kontrakt till 2024. – Den här klubben är på en så bra plats, jag kan inte tänka mig att lämna, säger 52-åringen till officiella hemsidan.

Klopp anslöt till klubben 2015 efter succén i Borussia Dortmund. Tysken föll för The Reds direkt.

– När samtalet kom hösten 2015 kände jag att vi var perfekta för varandra; nu känner jag att jag underskattade det. 

När Klopp anlände skrev han på ett treårskontrakt som han senare förlängde till 2022. Nu är det klart att han alltså stannar i ytterligare två år. 

– För mig personligen är detta en förklaring till vad vi vill. Det bygger på det vi uppnått hittills och vad som fortfarande finns där för oss att uppnå, säger Klopp till liverpoolfc.com

52-åringen, som startade tränarkarriären i Mainz, har tagit The Reds till nya höjder – inte minst med Champions League-titeln i Madrid. Men Klopp är ännu inte nöjd. 

– När jag ser utvecklingen av klubben och det samarbete som fortsätter att ske, känner jag att mitt bidrag bara kan växa. Folk ser vad som händer på planen som ett tecken på våra framsteg och även om det är det bästa tecknet är det inte det enda. Jag har sett åtagandet, i alla aspekter i klubben, från ägarna. Om jag inte gjorde det skulle jag inte skriva på igen. 

Han hyllar sportchefen Michael Edwards: 

– Den här klubben är på en så bra plats, jag kan inte tänka mig att lämna. Jag måste också lyfta fram Michael Edwards roll på den här resan hittills. Hans input och samarbete har varit lika viktigt som någon annans för att få oss till en position att tävla om topptitlarna.

Det är inte bara Klopp som skriver på. Hans assisterande Pep Lijnders och Peter Kraweitz förlänger också till 2024. 

För FSG var förlängningarna en självklart. 

– Vi anser att detta är ett av de stora ögonblicken i vår tid i Liverpool Football Club så länge vi tror att det inte finns någon bättre manager än Jürgen, säger John Henry, Tom Werner och Mike Gordon. 

Att övergången från Melwood till Kirkby sköts under Klopps regim ser FSG också som en faktor till förlängningen. 

– Det betyder att Jürgen kommer att övervaka den pågående övergången från Melwood till nya Kirkby, när klubben fortsätter att sträva efter en vision om att vara elit i alla branschens aspekter. Det ger oss också kontinuitet med den strukturen vi har nu, övervakad av sportchefen Michael Edwards, vars bidrag till projektet inte kan överskattas. Han har varit - och kommer att fortsätta att vara - lika oumbärlig viktig som någon annan för riktningen av Liverpool Football Club. I Jürgen och Michael har vi världsledande ledarskap. 

Samma känsla som Klopp hade när han kom till Liverpool, hade FSG angående tysken. 

– Redan 2015 använde vi frasen ”ideal fit” när vi utsåg Jürgen. Detta fortsätter att gälla idag och om något, är det mer relevant idag. Vi anser att han är den bästa som finns. Om Liverpool Football Club var ute efter att utse den mest enastående tränaren för vår nuvarande status idag, skulle Jürgen vara det första valet - ingen tvekan.

Källa: liverpoolfc.com


39 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer