Lallana ser ut att lämna i sommar

Bild till nyheten Lallana ser ut att lämna i sommar
James Pearce har svarat på The Athletic-läsarnas frågor med fokus på övergångar i januari och till sommaren.

James Pearce, tidigare Liverpoolkorrespondent för lokaltidningen Liverpool Echo, är en av de som följer klubben närmast. Under fredagen höll journalisten en frågestund för The Atheltics läsare.

Om Minamino

"Jag förväntar mig att övergången blir av så länge det inte dyker upp några problem under läkarundersökningen. En av Minaminos styrkor är att han kan spela på alla positioner i anfallet och i en offensiv mittfältsroll, något som Klopp älskar hos sina offensiva spelare."

"Så vitt jag vet, om nu läkarundersökningen genomförs utan problem, kommer Minamino att vara en del av truppen i januari. Han kommer inte att lånas tillbaka. Liverpool menar att han kan spela en stor roll mellan januari och maj. Det skapar möjligheter för Klopp att rotera i sin anfallstrio.  Särskilt Firmino tror jag skulle må bra av att spela något färre minuter."

Om andra övergångar i januari

"Liverpool har problem med skador bland mittbackarna, men det måste till något speciellt om klubben kommer att agera på det området. Jag har inte hört att någon annan än Minamino är på väg in i januari."

Om ett potentiellt Sancho-köp

"Klopp gillar honom, men just nu är priset för högt. Han är inte värd £100M. En övergång till sommaren skulle vara mer troligt än i januari, men det finns inga garantier."

Om transfers till sommaren

"Klopp vet att det kommer att finnas mycket pengar tillgängligt nästa sommar med ett nytt avtal med Nike och intäkter från Champions League och TV-avtalet."

Om Adam Lallana

"Adam Lallana kommer inte att vara kvar i klubben nästa säsong. Jag tror att Minamino hämtas in som en slags ersättare för honom."


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer