Bekräftat: Citys avstängning hävs

Bild till nyheten Bekräftat: Citys avstängning hävs
Manchester City är fria att spela Champions League-fotboll nästa säsong efter att CAS granskat klubbens överklagan.

Tidigare i år kom beskedet från UEFA att Manchester City brutit mot FFP-reglerna och därmed stängs av från spel i Europa under två säsonger. 

Manchester City hävdade tidigt sin oskuld och överklagade till idrottsdomstolen CAS. Idag kom beskedet - Citys avstängning hävs och de är därmed fria att spela Champions League redan nästa säsong.

CAS bedömer att City inte, som UEFA hävdat, brutit mot reglerna och förklätt stora summor pengar in till klubben som sponsorpengar, men då de inte var samarbetsvilliga under UEFA:s utredning så får den ljusblåa Manchester-klubben böta tio miljoner euro, en bötessumma som sänkts från ursprungliga 30 miljoner.

UEFA har publicerat ett pressmeddelande där de kommenterar domen:

"UEFA noterar att CAS har kommit fram till att det inte fanns tillräckligt med bevis för att upprätthålla CFCB:s (UEFA:s Club Financial Control Body) slutsatser i detta specifika fall och att många av de påstådda regelbrotten var preskriberade på grund av femårsperioden som finns i UEFA:s regelverk."

"Under de senaste åren har Financial Fair Play spelat en stor roll i att skydda klubbarna och att hjälpa dem att bli ekonomiskt hållbara och UEFA är fortsatt angelägen om dess principer."

"UEFA kommer inte att lämna fler kommenterar gällande denna händelse."


28 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer