Robertson kritisk mot VAR

Bild till nyheten Robertson kritisk mot VAR
Andy Robertson är inget fan av VAR och kan fortfarande inte förstå hur han inte fick straffspark i helgens match mot Burnley.

Under de senaste veckorna har VAR stått i fokus när det spelats Premier League-fotboll. En rad beslut har fått supportrar världen över att fundera på vad domarna som sitter i VAR-rummet egentligen håller på med.

En som inte är nöjd med hur VAR fungerar är Liverpools vänsterback Andy Robertson.

– Bara under den senaste veckan har jag sett fyra eller fem beslut som jag menar borde ha gått åt andra hållet, och jag tror att många fotbollsmänniskor håller med mig, säger Robertson till Sky Sports.

– Jag tror att domarna litar på VAR, men VAR fattar inga beslut och därmed hamnar vi spelare i limbo. Jag skulle ha föredragit att inte ha VAR och bara låtit huvuddomaren avgöra saker och ting. Om domaren tar beslutet så accepterar man att han sett situationen på ett annat sätt. Faktum är att vi idag har cirka 40 kameror och 40 olika vinklar och då bör de kunna fatta de korrekta besluten.

Robertson blev i helgen rejält irriterad efter att ha blivit nedsparkad i offensivt straffområde utan att få straff.

– Jag tycker fortfarande att beslutet var felaktigt. Jag har självklart sett filmerna (när han skällde ut domarna efter slutsignalen) och jag borde inte ha använt de orden jag använde, men känslorna är starka efter matcher.

– Jag pratade med domaren och de assisterande i tunneln efteråt och han förklarade hur han såg på situationen. Jag respekterade det. Inte alla domare gör det, så det ska han ha respekt för. Men jag menar fortfarande att han borde ett misstag och att jag skulle ha fått straff.

– Det var situationer som denna som vi trodde VAR infördes för att hantera. Jag förstår fortfarande inte hur jag inte fick straff.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer