Joyce om Thiago-situationen

Bild till nyheten Joyce om Thiago-situationen
Journalisten Paul Joyce menar att Liverpool kan komma att gå efter Thiago om Gini Wijnaldum gör det klart att han inte vill förlänga sitt kontrakt.

Thiago Alcantara är en spelare som hela sommaren kopplats samman med en övergång till Liverpool. Mittfältaren har nekat en förlängning med Bayern München och ser ut att lämna den tyska storklubben detta transferfönster. 

The Times-journalisten Paul Joyce är en av de mest trovärdiga källor när det gäller vad som händer i och runt den röda Merseyside-klubben. Han menar att det kan bli aktuellt med ett värvningsförsök av Thiago i sommar beroende på hur Gini Wijnaldum väljer att göra med sin kontraktssituation.

Wijnaldum har ett år kvar på sitt kontrakt och trots att diskussioner sägs pågå har han ännu inte kritat på en förlängning.

"Om Georginio Wijnaldum, som är inne på sista året av sitt kontrakt, vill lämna i detta fönster - det är dock inget som tyder på att han vill det, så blir det troligare med ett försök att värva Thiago Alcantara," skriver Joyce om situationen.

"Samtidigt, om den 29-årige mittfältaren är villig att vänta 12 månader tills kontraktet med Bayern München löpt ut, så skulle ett försök att värva honom gratis nästa sommar vara en no-brainer."

Även om Joyce tar upp alternativet att hämta in Thiago som bosman nästa sommar är det inte ett troligt scenario då Bayern Münchens ordförande Karl-Heinz Rummenigge har slagit fast att de inte kommer låta spelaren lämna gratis.

Under de senaste veckorna har allt fler rykten om Thiago till Paris Saint-Germain dykt upp, den franska klubben sägs vara beredd att möta tyskarnas krav på cirka £25M.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer