– Han kommer att ta sig igenom detta

Bild till nyheten – Han kommer att ta sig igenom detta
Jürgen Klopp har kommenterat det faktum att Virgil van Dijk blir borta under en längre tid efter den allvarliga knäskadan som han ådrog sig mot Everton.

Virgil van Dijks säsong ser ut att vara över efter att han skadat korsbandet i mötet med Everton i lördags. Mittbacken behöver opereras och därefter väntar en lång period av rehabilitering.

– Att han blir borta ett bra tag, det är helt säkert, konstaterar Jürgen Klopp in en intervju med Liverpoolfc.com.

– Men vi vill inte säga någon exakt tid eftersom att alla spelare är olika. 

Att skadan var allvarlig var något som Klopp förväntade sig tidigt.

– Jag förväntade mig det direkt efter matchen, särskilt efter att ha sett tacklingen igen. Första gången såg jag den från bänken och när jag såg den igen förstod jag att han skulle komma att vara borta under en längre tid. 

Självklart får Van Dijk nu stöd från alla håll och kanter inom klubben.

– Många har varit i samma situation och vet hur det känns. Det är ingenting han behöver. Men man måste ta sig igenom det, och det kommer Virgil att göra. Idag är första dagen på vägen tillbaka. 

– Spelare vill helst vara för sig själva till en början. Jag har varit i sporten länge nog för att förstå det. Jag tror att jag hade precis samma skada själv och då är man inte så pratglad. 

– Vi finns där för honom, det vet han. Vi ska vänta på honom som en fru väntar på mannen sin i fängelset. Under tiden ska vi göra allt för att göra detta så smidigt som möjligt för honom.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer