Gomez & Matip har aldrig bildat mittbackspar

Bild till nyheten Gomez & Matip har aldrig bildat mittbackspar
Joel Matip och Joe Gomez har trots mer än fyra år tillsammans i klubben aldrig startat en match som mittbackspar.

Liverpools mittbackssituation har lite extra noggrant sedan beskedet om att Virgil van Dijks knäskada ser ut att hålla honom borta från spel under stora delar av säsongen.

Fabinho och Joe Gomez har spelat tillsammans i mittlåset under de två senaste matcherna - 1-0-segern mot Ajax och 2-1-segern mot Sheffield United, men med Joel Matip påväg tillbaka efter skadekänning kan manager Jürgen Klopp strax ges möjligheten att bilda ett mittbackspar som aldrig startat under sin tid i klubben, nämligen Gomez och Matip.

Totalt har Klopp använt sig av 35 mittbackspar i sina startelvor, men Gomez och Matip är alltså en kombination som aldrig startat tillsammans som mittlås.

– Anledningen till det är att Virgil har spelat nästan alla matcherna och att en av de andra varit skadade, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

– Så hade vi Dejan Lovren också när han var här. Jag visste dock inte att de aldrig hade spelat tillsammans. Jag visste inte om det, men jag är säker på att de kan spela bra tillsammans. Som jag sa om Fabinho och Joe, de behöver tid för att vänja sig vid varandra och ytterbackarna. Ju mer kontinuitet i backlinjen desto bättre.

– De kommer att spela tillsammans någon gång, utan tvekan. Det är fotboll, inte raketforskning. Vi kan hjälpa dem med instruktioner och information, men de kommer att få chansen att testa det i matchsituationer var tredje dag, det är så det ser ut.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer