Senaste nytt inför Midtjylland

Bild till nyheten Senaste nytt inför Midtjylland
Jürgen Klopp och Alisson har mött pressen inför tisdagens match mot Midtjylland - se presskonferensen här samt läs en textad sammanfattning.
Klopp om den senaste veckan:

– Den senaste veckan var inte den bästa i våra liv, om jag säger så. Den började med en riktig fin fotbollsmatch som dock innehöll några saker som vi inte gillade, vilket inte hjälper. Därefter handlade det endast om att visa en reaktion. 

– Man kan inte alltid påverka vad som händer, men man kan påverka hur man reagerar efter händelsen. Jag tyckte om att se hur vi reagerade, grabbarna kämpade verkligen för resultaten och vi vann båda matcherna.

Om skadeläget:

Journalisten frågade om Thiago, Naby Keita och Joel Matip var aktuella för spel imorgon.

– Jag tror inte det.

– Det är som jag sa förra veckan, vi tar det dag för dag, men det ser ut som att vi behöver några fler dagar för dessa spelare.

Om Midtjylland:

– Sedan igår vet jag en hel del om laget, men innan dess visste jag lite grann om hur klubben arbetat, det är ett intressant projekt.

– Igår såg jag en del matcher, lite summeringar och nu känner jag att jag har koll på dem. De är ett duktig lag. Jag tycker inte att matchen mot Atalanta såg om som att den skulle sluta med en 4-0-förlust. Det är en utmaning, vi måste vara redo.

– Jag är säker på att Midtjylland kommer att uppvisa den attityd som krävs för att vinna matchen, vilket innebär att vi måste göra detsamma.

– De är ganska direkta i sitt uppspel, om vi pressar dem högt så kommer de att spela lite längre bollar. De har duktiga försvarare, bra bollspelande mittfältare, snabba yttrar och fysiska anfallare.

– De har ett tydligt sätt att spela, men det har vi också. Vi måste vara redo för en tuff fight.

Om uttåget mot Atletico Madrid förra säsongen:

– Folk glömmer bort att vi var riktigt bra i Madrid, vi gjorde det bra mot en tuff motståndare men förlorade med 1-0.

– Sedan på hemmaplan så gjorde vi en superb match, men förlorade. Om man spelar jämnt i en match och är det bättre laget i den andra så brukar det vanligtvis betydda att man tar sig vidare. Insatsen var det inga problem med. 

– Det är Europa, det är Champions League, det är Anfield, jag hoppas att vi imorgon kan visa att vi älskar den här turneringen.

Om inkasttränaren Thomas Gronnemark:

Journalisten påpekade att både Liverpool och Midtjylland har arbetat tillsammans med Gronnemark.

– Ja, och Ajax också! Vi hamnade i en Gronnemark-grupp!

– Vi såg verkligen inflytande som Thomas har haft när vi analyserade Midtjylland. Jag tror att Thomas är ganska stolt över det. Men det har inte varit mycket kommunikation nu i veckan, det är inte så att vi frågade honom om vad de jobbar med på träning och så vidare. Thomas är professionell.

– Han är en bra kille som har hjälpt oss mycket. Inkast är viktiga, men det är inte allt. Det finns mycket att jobba med inför matchen.

Om att möta ett mindre lag från ett mindre land:

– Jag måste säga att ni från Danmark måste jobba med ert självförtroende! Vi ser inte på er som en liten klubb, vi ser er som en äkta utmanare i den här gruppen. Inget lag är med i Champions League utan att ha förtjänat det.

– Det är helt enkelt ett riktigt bra lag. I fotboll är i princip allt möjligt, vilket vi är många som uppskattar inom fotbollen. De viftar inte med vit flagg inför matchen.

– Det finns inga små lag i Champions League.

Om försvaret utan Van Dijk:

– Jag tycker att vi gör det så bra som möjligt. Alla lag skulle sakna Virgil eftersom att han är världens bästa försvarare. 

– Vi behövde ställa upp med en ny backlinje bara tre dagar efter skadan. Det är självklart en utmaning. Alla spelare har spelat tillsammans med Virgil, men de har inte spelat utan honom så ofta. 

– De är inte vana att spela tillsammans, men jag tycker att vi gjorde det bra. Det krävs tid för att spela ihop ett bra försvar. Vi förväntar oss inte perfektion, men vi ska inte vara långt därifrån. 

Det var allt för Klopp. Alisson Becker tog över:

Alisson om att vara tillbaka så snabbt efter skadan:

– Det känns skönt att vara tillbaka, jag är väldigt glad för det. Jag försökte att göra mitt allra bästa för att komma tillbaka och jag arbetar tillsammans med de bästa fysioterapeuterna.

– De har hjälpt mig att rehabilitera så snabbt jag kan. Så fort jag fick höra från läkaren att det handlade om 4-6 veckor så sa jag, "nej, doktorn, vi kan max vänta 2-3 veckor." Vi kom överens om att ge det ett försök och jag är glad att vara tillbaka nu.

Om att spela med Fabinho istället för Van Dijk som mittback:

– Fab är en fantastisk spelare som gör det mycket bra som mittback, men vi kommer att sakna Virgil, helt klart. Vi har dock de spelarna vi behöver för att fortsätta att spela som vi vill. Men det är klart att vi kommer att sakna honom, han är en av världens bästa spelare.

Om VAR-besluten:

– Jag menar att vi som spelare inte ska tänka så mycket på domarnas beslut och VAR-besluten. Vi vill bara att det ska vara så rättvist som möjligt. Ibland kan man bli arg när man ser det, men sådant kan hända, man måste hantera det.

– Vi måste fokusera på hur vi presterar ute på planen. 

Om att vinna utan att prestera på topp:

– Ibland krävs det att man kan vinna utan att prestera som allra bäst. Ibland behöver man lite tur. Vi gör allt för att vinna, vi måste ha rätt inställning för att kunna vinna så mycket som möjligt.

– Vi försöker hela tiden att spela bättre och utvecklas. Det är precis vad vi kommer att göra under de kommande matcherna.

Om att spela CL-fotboll utan publik:

– Det kommer aldrig vara samma sak att spela utan publik. Den atmosfär vi får spela med här på Anfield under Europakvällar är fantastisk när supportrarna får vara på plats. 

– Jag är dock säker på att supportrarna stöttar oss så mycket de kan hemifrån.

Om Midtjylland:

– Om jag ska vara ärlig så känner vi inte till laget jättemycket. Vi ska ha ett lagmöte efter den här presskonferensen där vi får veta mer. Det jag kan säga är att alla lag som spelar i Champions League är duktiga. 

– De vann sin förra match i ligan efter en sen vändning så jag är säker på att de kommer att vara riktigt taggade för att försöka ta tre poäng mot oss också.

Om rehabiliteringen:

– Jag bad väldigt mycket! Allvarligt, jag bad mycket. Men jag var också 5-6 timmar på träningsanläggningen tillsammans med fysioterapueterna för att ta mig tillbaka så snabbt jag kunde. 

– Jag hade alltid en tro på att jag skulle ta mig tillbaka snabbt om jag jobbade hårt för det. 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer