Osäker skadestatus på Matip

Bild till nyheten Osäker skadestatus på Matip
Jürgen Klopp menar att det fortfarande är osäkert huruvida Joel Matip är tillgänglig för spel mot West Ham eller ej.

När Liverpool spelade oavgjort mot Everton på Goodison Park tidigare under månaden ådrog sig Virgil van Dijk en allvarlig knäskada som ser ut att hålla honom borta från spel under stora delar av säsongen. Det var starten på vad som nu kan nämnas som en mindre mittbackskris för Jürgen Klopp och Co.

Joel Matip skadade sig även han mot Everton och har inte spelat sedan dess. I de två mittbackarnas frånvaro har Joe Gomez och Fabinho spelat tillsammans i mittlåset, men under gårdagens match mot Midtjylland tvingades den sistnämnde att kliva av efter en halvtimmes spel med en hamstringskada.

Efter matchen fick Jürgen Klopp självklart frågor om Fabinhos skada och han kunde konstatera att det rörde sig om en skada i baksidan av låret. Tysken fick även frågor om Matips status - enligt rapporter var det ingen allvarlig skada han fick mot Everton, men trots det har han varit utanför truppen i de två senaste matcherna.

– Jag vet inte, sa tysken när han fick frågan om Matip kan spela mot West Ham på lördag.

– Just nu är det något som vi är väldigt intresserade av att få veta, som ni kanske kan förstå.

– Lyssna, om det endast hade handlat om en match, om det var säsongens sista match, då hade vi nog kunnat få ett par spelare tillgängliga till helgen, men vi spelar igen tre dagar senare och behöver friska spelare. De spelare som nu är skadade kan vi inte spela under första dagen som de inte har ont längre, vi måste ge dem chansen att bygga upp sig inför resterande del av säsongen. 

– Som ni förstår så gör vi allt vi kan för att få dem tillbaka så snabbt som möjligt.

Källa: Liverpoolfc.com.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer