Senaste nytt inför United

Bild till nyheten Senaste nytt inför United
Jürgen Klopp har mött pressen inför söndagens stormatch på Anfield. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om kraven på mindre kontakt vid målfiranden:

– Vi måste försöka, men jag vet själv hur svårt det är, jag har själv spelat. Men vi alla är medvetna om situationen. Grabbarna har än så länge gjort ett fantastisk jobb vad gäller disciplinen. 

– Jag vet att de kommer att göra sitt bästa att fira på ett ansvarsfullt sätt. Men det är instinktivt, så det är svårt. Fotboll är en känslofylld sport. Vad vi inte bör glömma är att dessa spelare testas två eller tre gångar i veckan. 

Om vikten av matchen mot United:

– Att vinna mot Man United är alltid viktigt, man behöver inte tänka på omständigheterna. Allt vi behöver tänka på är att vi spelar på hemmaplan mot United och att vi vill vinna. Det är mycket kvar att spela av säsongen, så det är inte riktigt relevant ännu att prata om huruvida man leder ligan vid seger eller inte.

Om Joel Matip:

– Joel är nära spel, men frågan är om det är smart att spela honom efter 1-2 träningar, som han kanske hinner göra innan matchen. Vi får se hur det går och sedan får vi fatta ett beslut. 

Om Marcus Rashfords arbete utanför planen:

– Jag tror att jag har sagt det tidigare, men det han gör är fantastiskt. Han har förtjänat allt beröm han får. Det är lite synd att han ska behöva göra det, men han gör det eftersom att han identifierat ett problem. Fantastiskt.

Om Bruno Fernandes:

– Otrolig spelare. Redan innan han gick till United så spelade vi mot Sporting i USA och redan då kunde man se hans kvaliteter. 

– Han är en mycket viktig spelare för United och han är involverad i väldigt mycket, både i spelet och vad gäller målproduktion. Han verkar vara en bra ledare också. Jag måste säga att det, tyvärr, är en mycket bra värvning från Uniteds sida.

Om 200:e ligamatchen som LFC-tränare:

Journalisten påpekade att söndagens match är Klopps 200:e ligamatch med Liverpool och den 100:e på Anfield. På de 99 spelade hemmamatcherna har det endast blivit fyra förluster. Klopp fick frågan om hur stolt han var över de siffrorna.

– Inte alls egentligen, jag har aldrig tänkt i de banorna. Det låter bra, men vem bryr sig om den statistiken om vi inte vinner den kommande matchen? Det är så det fungerar. Vi måste göra allt för att bli bättre. Det känns faktiskt som att det varit fler än 200 matcher.

Om Naby Keitas status:

– Han är inte redo för spel. Det är ingen stor skada, men det är lite som det varit för en del spelare nu med tanke på det hektiska spelschemat, de stressas tillbaka i spel och drar upp mindre känningar igen. Nu fick vi lov att bromsa och låta honom få den tid han behöver eftersom att vi har alternativ på mitten.

Om straffar:

Journalisten tog upp tyskens kommenterar om Uniteds antal straffar och sa även att Rashford berättat att José Mourinho bad dem att vara smarta i straffområdet för att få fler straffar. 

– Jag kan med 100 procent säkerhet säga att jag aldrig sagt något sådant till någon av mina spelare någonsin. Jag har jobbat tillsammans med många spelare, fråga dem alla - det har aldrig hänt.

– Om jag är överraskad över att någon pratar om det jag sa efter Aston Villa-matchen? Nej. Om jag är överraskad över att Mark Clattenburg säger det? Nej. Det är fint för honom att vi pratar om honom även nu, efter hans karriär. 

– Vi pratar inte om det. Det var två situationer i förra matchen. Sadio blev fälld och det är en straff så som jag ser det. Det var även en handssituation och en situation där Mané inte ramlade. När folk säger att han kastar sig så stämmer det helt enkelt inte. Mot Newcastle såg vi bilder där målvakten höll båda armar om Manés ben, men Sadio stod upp, han försökte göra mål. 

– Jag vill inte ha billiga straffar, men om det är straff så är det en del av sporten.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer