– Tror vi har lika många skador

Bild till nyheten – Tror vi har lika många skador
Ole Gunnar Solskjaer tonar ned Liverpools skadebekymmer inför söndagens match på Anfield.

Liverpool har stora skadeproblem på mittbackspositionen där både Virgil van Dijk och Joe Gomez ser ut att missa stora delar av säsongen. Dessutom är Joel Matips status oklar, även om han återvände till träning under fredagen.

Manchester United-managern Ole Gunnar Solskjaer fick under sin presskonferens inför söndagens match mot just Liverpool en fråga om skadeläget i rivaltruppen.

– Tja, jag tror att vi har lika många skador som dem. Sådan är fotbollen. Man får skador. Det är en del av spelet. Det var ett par av våra spelare som fick smällar mot Burnley och som inte med säkerhet hinner bli spelklara. 

Anthony Martial är en av de spelarna som fick skadekänningar mot Burnley.

– Jag kommer att ge honom alla chanser till att spela. Jag har inte uteslutit honom ännu. De enda som definitivt är borta är Brandon Williams och Phil Jones. Dessa två kommer inte till spel. Det är ett par andra som är osäkra till spel, men vi hoppas att de kan spela.

Manchester United kliver in I toppmötet i form av ligaledare. Det är faktiskt första gången sedan Sir Alex Fergusons tid i klubben som laget leder tabellen i januari. Nu möter de ett Liverpool som visat upp en svag form på slutet.

– Man är alltid spänd när man ska möta lag av den här kalibern. Form räknas inte i sådana här matcher. När vi reser till Anfield är det en stor match som väntar, för klubben, supportrarna och spelarna. Jag ser verkligen fram emot matchen. Vi är i fin form för tillfället.

– Form betyder som sagt inte någonting när man möter sin största rival. Men vår form ger oss självförtroende. Men det är vi som är utmanarna, de är regerande mästare. De har gjort sig förtjänta av den titeln. Vi är utmanare och jagar något som de har. Vi kommer att jobba hårt, vara ödmjuka och göra vårat bästa. 

– Alla vill bli mästare. Alla önskar att slå de regerande mästarna. De har förtjänat att vara ett lag som folk ser upp till. De har spelat fantastisk fotboll och uppnått fantastiska resultat de senaste 3-4 åren. Vi reser dit med vetskapen om att vi måste prestera på topp och jobba hårdare än någonsin för att få med oss ett resultat. Det är så man måste jobba mot det bästa laget. 

– Sett till de senaste säsongerna så vore det en chock om vi slår dem på Anfield. Vår position för tillfället är ett resultat av det hårda arbete vi lagt ned på träningsfältet. Om vi hade vunnit mot Liverpool på Anfield för sex veckor sedan hade alla sagt att det var en chock. Vi ser fram emot matchen.

– Vi är ett mycket bättre lag än för ett år sedan. Vi förlorade den matchen på grund av en Van Dijk-nick på hörna och en kontring på tilläggstid efter vår hörna. Vi var inte allt för långt från poäng den gången heller. 

Källa: Liverpool.no


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer