Hendo: Rashford har all vår respekt

Bild till nyheten Hendo: Rashford har all vår respekt
Jordan Henderson lägger rivaliteten åt sidan för en stund och lyfter fram Marcus Rashfords fantastiska arbete för att mätta barn i utsatta situationer i England.

Marcus Rashford har hyllats enormt för sina insatser för välgörenhet under det senaste året. Jordan Henderson väljer att, i matchprogrammet inför rivalmötet mellan Liverpool och Manchester United, uttrycka sin respekt för anfallarens arbete.

"För en gångs skull måste jag lägga rivaliteten åt sidan för att hylla en av Uniteds spelare. Jag tvivlar inte på att våra supportrar stöttar mig med tanke på att det är Marcus Rashford," inleder Henderson.

"Vad Marcus har gjort under de senaste 12 månaderna är fantastiskt. Han har kämpat mot hungern, gett en röst till barn som annars inte skulle haft någon. Han har använt sin position för att hjälpa andra. Allt det beröm och alla de utmärkelser han fått är så välförtjänt."

"Andy Robertson lyfte en bra sak när han sa att Marcus troligtvis skulle bli den första United-spelaren att få en stående ovation från Anfield-publiken. På grund av omständigheterna kan det inte hända idag, men jag hoppas att Marcus vet att alla i Liverpool Football Club har enorm respekt för honom."

"Det är inte alltid rättvist att fotbollsspelare ska agera förebilder för alla andra i samhället - om man hårdrar det så är vi är bara unga killar som har haft turen att jobba inom sport. Men det är alldeles självklart att Marcus är en förebild för alla."

"Jag är lyckligt lottad som får vara lagkamrat med honom i England, men just idag betyder det ingenting - jag vet att Marcus inte skulle vilja ha det på något annat sätt heller. Detta är en dag för rivalitet och det är en dag för alla oss i Liverpoolrött att ge allt vi har, vi är medvetna om vilka krav som följer en match av denna sort."

"Slutligen så är det idag första gången som 'You'll Never Walk Alone' kommer att spelas på Anfield sedan Gerry Marsden gick bort. Man behöver inte vara en Liverpoolsupporter för att förstå hur speciell den här låten är för alla som har kopplingar till klubben. Det spelar ingen roll hur många gånger jag hört låten - jag får alltid rysningar när jag hör den."


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer