Rapport: Mållöst i toppmötet

Bild till nyheten Rapport: Mållöst i toppmötet
Liverpool har fortsatta problem i offensiven och misslyckades för tredje ligamatchen i följd att göra mål. Manchester United gick för segern i slutet men Alisson Becker såg med fint målvaktsspel till att rivalmötet slutade mållöst.
SUMMERING:

Liverpool inledde matchen i överlägsen stil mot ett väldigt lågt sittande Manchester United. Hade motståndarna inte spelat i United-tröjor hade man lätt kunnat mista dem för ett lag som West Bromwich eller Burnley.

Trots den spelmässiga överlägsenheten i den första halvleken lyckades Liverpool inte att spräcka nollan. Roberto Firmino hade flera chanser där lite mer skärpa i avslutet hade inneburit ledning för "The Reds", men istället stod sig 0-0 in till pausvilan. Domare Paul Tierney avslutade det halvleken genom att blåsa av i mitt i ett Sadio Mané-friläge trots att det återstod fem sekunder av tilläggstiden.

I den andra halvleken sjönk dock kvaliteten hos hemmalaget och United tvingade i slutskedet Alisson att göra ett par riktigt fina räddningar för att hålla sin nolla intakt. Både Paul Pogba och Bruno Fernandes hade varsina superlägen men Liverpoolbrassen mellan stolparna stod emot.

Jürgen Klopps mannar har oerhörda problem i offensiv tredjedel för tillfället och när Tierney blåste av matchen var den tredje mållösa ligamatchen i följd ett faktum. Därmed blev det delad poäng på Anfield och tabelläget är detsamma som innan med United i topp, tre poäng före de regerande mästarna.