"Dags för FSG att förklara sig"

Bild till nyheten "Dags för FSG att förklara sig"
Läs vad brittisk media skriver efter 1-1-matchen mot Leeds. Föga förvånande domineras eftersnacket av Super League och Liverpools ägares agerande i frågan.
Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Med tanke på att klubbens ägare hade vägrat att släppa ett eget pressmeddelande trots deras intensiva uppbackning till förslaget privat, att då låta Klopp bli den första rösten från Liverpool FC att bli utfrågad var en mycket feg handling."

"Liverpools ägare bör inte vara tillåtna att stödja och hjälpa att införa den här nya omstruktureringen, som har lämnat så många rejält upprörda och med tankar om att lämna sporten, utan att publikt förklara varför."

"Fenway Sports Group, nu är tiden inne för att ni ska förklara er."

"Efter nästan sex år av utomordentligt arbete, Klopp har spelat hem Champions League, VM för klubblag, Supercupen och så klart Premier League, att FSG då kastar honom under bussen på det här sättet är ovärdigt. Klopp gjorde sitt bästa."

"Matchen var en sådan match som Premier League älskar att skryta om. Det var en match med högt tempo, mycket energi och stunder av hög kvalitet. Men, spelade det överhuvudtaget någon roll? Att följa den här matchen, att skriva om den i detalj, det vore som att fokusera på en myra på golvet bredvid en flock av elefanter i rummet."

"Det fanns en större story i Leeds under måndagskvällen och det är en story som hotar att förstöra själva grunden som sporten står på."

Chris Bascombe, Telegraph:

"Klopp fick se samma gamla story utspela sig: missade chanser och brist på defensiv soliditet när pressen ökade. Alla neutrala åskådare såg det som en slags rättvisa för synderna i hans styrelserum."

"Är det rättvist för spelarna och Klopp? Han var tydligt med att så inte var fallet."

"Där han vanligtvis ser fotboll så måste Klopp ha tittat runt på Elland Road och fått känslan av att det var handgranater som ven runtomkring honom när han vandrade för att möta pressen."

"Först var det inför-intervjuerna, Liverpools ägare använde managern som en talesman och ambassadör i tilläg till sitt jobb som tränare."

"Där stod fotbollstränaren Klopp som en mänsklig sköld, framputtad framför kamerorna för att stå till svars för ägarnas superligaplaner. Han fick lov att försvara sig själv och sina spelare mot den kritik de fått för någonting som de inte haft inflytande på. Tänk vilka härliga dagar då den största händelsen inför matchen hade varit att Mohamed Salah inte var med i startelvan."

Neil Jones, Goal:

"Man kände för Klopp som tvingades svara på frågor som egentligen skulle besvarats av de ovanför honom i hierarkin."

"Liverpoolmanagern har redan gjort det tydligt vad han tycker om en superliga, han är motståndare till det. Han ska ha beröm för att han stod fast vid sina åsikter när han fick massor av frågor inför matchen."

"Han gick inte direkt ut hårt mot sina chefer men han gjorde det väldigt tydligt vad han känner kring situationen."

Henry Winter, The Times:

"Klopp speglar Shankly på många sätt, en äkta ledare med personlighet och principer. Men detta är vad (John W) Henry har kastat på sin manager."

"Inne på Elland Road tvingades Klopp svara på frågor om pengar. 'Jag vet inte exakt vad de sex klubbarna har gjort,' sa Klopp till Sky Sports."

"Henry var den som försatte sin manager i den positionen medan han själv gömde sig bakom pressmeddelanden som pumpats ut från pengafixerade bankmän."

Aaron Bower, The Guardian:

"Vi borde prata om hur de regerande mästarna återigen tappade poäng i jakten på Champions League-spel nästa säsong."

"Sadio Manés mål i första halvlek, ett mål de verkligen förtjänade med tanke på dominansen första 45, såg ut att ta dem upp på fjärdeplatsen, vad det nu betyder om ett par veckor när den galna situationen kring ESL har lugnat ned sig."

"Men en kväll som inleddes med att Leeds-spelarna sprang runt i t-shirts med texten "Champions League. Earn it." och "Football is for fans" slutade med att Llorente satte dit en välförtjänt kvittering för Leeds, en av så många historiska klubbar i det här landet vars historia och kultur har hotats genom agerandet från en handfull trångsynta ägare."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer