Vill ta bort Shankly-statyn från Anfield

Bild till nyheten Vill ta bort Shankly-statyn från Anfield
Bill Shanklys barnbarn går till hård attack mot Fenway Sports Group och vill se att Bill Shankly-statyn utanför Anfield tas bort.

Fenway Sports Group har mötts av enorm kritik efter beskedet om att Liverpool är en av 12 klubbar som ska delta i den nya Super League.

Liverpoolsupportrarna har uttryckt sitt missnöje genom att bland annat hänga upp banners utanför Anfield med budskap som "Skäms. R.I.P LFC 1892-2021".

Nu har Chris Carline, barnbarn till legendariske Bill Shankly uttalat sig. Han är starkt kritisk till FSG och vill se Shankly-statyn utanför Anfield flyttad då tanken med Super League är så långt ifrån vad Shankly stod för.

– Jag vet att min farfar har citerats mer frekvent än någonsin nu, med all rätt, det som pågår kunde inte vara längre från vad han ville med den här fotbollsklubben, säger Carline till Liverpool Echo.

– Jag är förskräckt, jag skäms. När man pratar om Liverpool Football Club och dess rötter så kan man hänvisa till sju, åtta eller nio av min farfars citat som alla skulle vara passande i den här situationen - socialism, girighet. Men jag kommer också att tänka på ett mindre välkänt citat som kommer från hans böcker, där han pratade om hur han ville föra fotbollsklubben närmare supportrarna och supportrarna närmare klubben. Han lyckades med det.

– Det är ingen överdrift att säga att han vrider sig i graven i den här situationen, det går emot allt han står för.

– Med tanke på detta skulle jag gladeligen se statyn flyttas.

– Det som gör mest ont är att Liverpool har en historia och tradition, som skapats av honom, att göra saker på rätt sätt och att vara en av sex klubbar som pushar för det här är oacceptabelt.

– Orden 'he made people happy' är ingraverade på statyn och det var precis vad han gjorde. Han såg det som sitt uppdrag att ge de hårt arbetande supportrarna någonting att slappna av till efter en sex dagar lång arbetsvecka. Han ville ge dem glädje som belöning för deras hårda arbete, vilket han uppenbarligen lyckades med. 

– Den här nya turneringen går emot allt det.

– Jag tycker synd om Jürgen Klopp och spelarna. De har inte varit med i diskussionerna, detsamma gäller supportrarna. Ägarna har träffats i hemlighet och har fattat ett beslut baserat på girighet.  

Carline lyfter fram Peter Moores avgång från sin post som vd för klubben som en tuff smäll.

– Att förlora Peter Moore var en stor besvikelse. Han fattade beslut med supportarnas bästa i bakhuvudet och när han var involverad i ett beslut tänkte han alltid: "vad hade Shanks gjort?"

– Den nuvarande vd:n bor inte ens i Liverpool, han besöker inte staden. De bryr sig inte. De byter gladeligen ut supportrar som stöttat klubben i hela sina liv mot nya supportrar som reser hit för några enstaka matcher.

– Men ingen kan ta ifrån mig någonting jag följt hela mitt liv. Vi pratar om en dynasti här. Jag kommer inte att lämna klubben eller bojkotta matcher. Det är inte managern eller spelarna som ska ha skulden här, det är ägarna och vi måste kämpa mot deras beslut.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer