– Överväger en ny mittfältare

Bild till nyheten – Överväger en ny mittfältare
Med ett mittfält bestående av skadebenägna Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain och Thiago Alcantara, 36-årige James Milner, 32-årige Jordan Henderson och dessutom en skadad Curtis Jones har spekulationerna kring att hämta in en ett tillskott på mittfältet tagit fart igen.

– En transfer behöver var vettig nu och i det långa loppet. Vi har åtta mittfältare. Vi har fortfarande tillräckligt med mittfältare. Det är inte så att vi saknar mittfältare, bara det att några av dem är skadade.

– Det är ingen bra situation. Jag gillar den inte alls. Vi får se hur vi reagerar på den, men inte gripas av panik, sa Klopp som svar på Thiagos skada efter slutsignalen på Craven Cottage.

Marcelo Brozovic

Det är den spanska tidningen SPORT som hävdar att Inters Marcelo Brozovic ska vara högst upp på Liverpools lista som en kortsiktig ersättare för Thiago Alcantara.

Kroaten har nyligen förnyat sitt kontrakt med Inter till 2026 och en flytt skulle av den anledningen verka otrolig. Samtidigt rapporteras Inter befinna sig i nöd när det kommer till ekonomin och ett tillräckligt stort bud skulle göra det svårt för klubben att tacka nej.

Vidare föreslår ryktet att Naby Keita eller Roberto Firmino kan komma att inkluderas i en bytesaffär med Inter för 29-årige Brozovic.

Källa: SPORT på spanska

Ryktets trovärdighet 0-5: 0

Matheus Nunes

Transfergurun Fabrizio Romano dementerar ryktet om Marcelo Brozovic, men utesluter samtidigt inte att Liverpool kan komma att slå till på transfermarknaden innan stängning den 1 september.

– Klopp och Liverpool kommer att överväga en ny mittfältare om det finns en möjlighet på marknaden. Jag tror att Sporting Lissabons Matheus Nunes är en väldigt intressant spelare som skulle vara en bra match för detta lag, men vi får se vilken summa som klubben är beredda att investera, sa Romano till CaughtOffside.

Källa: CaughtOffisde

Ryktets trovärdighet 0-5: 3

Federico Valverde

Den 24-årige uruguayanen rapporteras vara ett hett ämne för Jürgen Klopp. Liverpool Echo rapporterar att Federico Valverde är en spelare som Klopp 'väntar på att hämta in' och är 'besatt av'.

Valverde har under de senaste säsongerna slagits om en startplats och för det mesta startat matcherna på bänken. Konkurrensen har inte minskat efter att Real Madrid gjort klart med Eduardo Camavinga och fransmannen Aurelien Tchouameni, som också Liverpool visade intresse för.

Det är Valverdes mångsidighet och förmåga att spela på flera positioner som ska locka Klopp. Valverde har hunnit göra 148 framträdanden för Los Blancos sedan sin debut 2017. Men nu väntas det bli begränsad antal spelminuter för uruguayanen i Real Madrid under kommande säsong, enligt spanska tidningen Nacional.

Källa: Liverpool Echo, Nacional

Ryktets trovärdighet 0-5: 2

Jude Bellingham

En del lösa spekulationer gör gällande att Liverpool bör säkra sig Jude Bellingham redan denna sommar på grund av skadekrisen på mittfältet, men samstämmiga rapporter från de mest trovärdiga källorna slår fast att en försäljning ses som en omöjlighet denna sommar från Borussia Dortmund.

Det är först till sommaren 2023 som de gulsvartrandiga kan tänka sig att släppa spelaren, men även då är det först en summa på £103M som väntas vara acceptabel för den 19-årige mittfältstalangen. 

Jürgen Klopp har tidigare uttalat sig om att en värvning kan göras endast om det är rätt tillfälle och rätt spela. Echo hävdar att det är just därför Liverpool väljer att vänta, att rätt läge kommer sommaren 2023 och att rätt spelare är Jude Bellingham.

Källa: Liverpool Echo

Ryktets trovärdighet 0-5: 4

Trent Alexander-Arnold

Det vore inte silly-season utan silly-rykten. Det är Futbol Total som hävdar att Barcelona har ställt in siktet på Trent Alexander-Arnold inför sommaren 2023.

Barcelona ska vara beredda på att erbjuda 80M euro för högerbacken som har kontrakt med Liverpool till 2025. Alexander-Arnold ska ses som den sista pusselbiten i Xavis lagbygge enligt tidningen.

Liverpool har inga planer på att sälja sin scouser och för en spelare i hans ålder och av hans kaliber verkar 80M euro som en skrattretande låg summa. Barcelona har tidigare under detta transferfönster slagit till med otroliga bud och har bland andra lockat till sig spelare som Raphinha och Jules Koundé trots att katalanerna budat klart lägre än konkurrenterna och erbjudit lägre spelarlöner.

Källa: Futbol Total via Liverpool Echo

Ryktets trovärdighet 0-5: 0

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer