​Rapport: Poängtapp efter sent Brighton-mål

Bild till nyheten ​Rapport: Poängtapp efter sent Brighton-mål
Det blev en målrik tillställning mellan Liverpool och Brighton på Anfield där Liverpool lyckades vända ett 0-2-underläge till ledning innan Brighton kvitterade till 3-3 som blev slutresultatet.
SUMMERING:

Liverpool åkte på en kalldusch redan efter fyra minuters spel när Leandro Trossard gav gästerna ledningen. Jordan Henderson misslyckades helt men bolltouchen utanför eget straffområde, något som Brighton utnyttjade genom att skapa ett läge för Trossard som från nära håll kunde placera in bollen vid den bortre stolpen.

0-1:

Efter tio minuter tvingades Alisson till en fin räddning för att förhindra att gästerna skulle utöka sin ledning. Ett välriktat inlägg från högerkanten nådde Danny Welbeck som nickade mot mål, men Alisson stod pall.

Brighton pressade Liverpool rejält och Alisson tvingades bara några minuter senare till en ny fin räddning när Welbeck gjorde bort Joel Matip och gav Trossard ett jätteläge.

Gästernas fina inledning gav ytterligare utdelning 18 minuter in i halvleken när Trossard dunkade in sitt andra mål för matchen. Liverpool var inte alls påkopplade och hängde allt för ofta inte med i Brightons snabba passningsspel i matchinledningen.

2-0:

En halvtimme in i halvleken hade Liverpool en något bättre period och lyckades hitta en viktig reducering. En hög press ledde till en bollvinst som möjliggjorde att Jordan Henderson hittade fram till Salah vars touch förbi målvakten Sanchez gick till Roberto Firmino som satte bollen i öppen kasse. Målet dömdes först bort för offside men en VAR-check visade att Salah var på rätt sida Brighton-backlinjen i situationen.

1-2:

Liverpools avslutning av halvleken var klart bättre än indelningen, något som dock inte kan sägas vara en särskilt imponerande bedrift med tanke på hur låg nivå de höll när Brighton gjorde sina båda mål. Höjningen räckte dock inte till mer än en reducering innan pausvilan.

Inför andra halvleken gjorde Jürgen Klopp ett byte där Luis Diaz ersatte Fabio Carvalho.

En snabb omställning från Liverpool tidigt i den andra halvleken innebär ett kvitteringsmål! Diaz kom loss efter högerkanten och hittade in till Firmino som med en vacker dribbling skapade sig gott om tid för att med enkelhet placera in 2-2.

2-2:

I den 59:e minuten gjorde Klopp ett dubbelbyte där Kostas Tsimikas och Henderson ersattes av James Milner och Harvey Elliott.

Efter en dryg timmes spel fullbordade The Reds vändningen! En hörna från höger styrdes in i eget mål av Adam Webster och 3-2 var ett faktum.

3-2:

Efter Liverpools ledningsmål lyckades Brighton samla ihop sig något och började sätta tryck mot offensivt straffområde igen. Alisson tvingades till en ny fin räddning när Welbeck fick ett nickläge med en dryg kvart kvar att spela.

I den 75:e minuten fick Firmino lämna plats för Diogo Jota.

Med sju minuter kvar av matchen fick Brighton utdelning för sin offensiv i form av ett kvitteringsmål. Ett inlägg från vänster passerade Virgil van Dijk och nådde Trossard som satte dit 3-3.

3-3:

I den sista ordinarie minuten blev Darwin Nunez inbytt mot Thiago.

Liverpool fick inte till någon avslutande press i jakten på ett segermål och Brightons kvittering blev matchens sista mål vilket innebar varsin poäng till de båda lagen.

MATCHFAKTA:

Premier League

Liverpool - Brighton 3-3 (1-2)

Målen: 0-1: (4) Trossard (Welbeck), 0-2: (18) Trossard (March), 1-2: (33) Firmino (Salah), 2-2: (53) Firmino (Diaz), 3-2: (63) Webster (självmål), 3-3: (83) Trossard (Mitomo)

Domare: Andy Madley