​Jones: Vill visa vem jag verkligen är

Bild till nyheten ​Jones: Vill visa vem jag verkligen är
Curtis Jones hoppas kunna fortsätta att ta kliv framåt i sin utveckling efter att ha skrivit på ett nytt långtidskontrakt med Liverpool.

Curtis Jones har satt sin signatur på ett nytt kontrakt som knyter honom till Liverpool fram till sommaren 2027. I en intervju med klubbens officiella hemsida berättar mittfältaren att han inte tvekade en sekund när han fick erbjudandet.

– Jag hann knappt blinka, så lätt var det. När jag fick veta det behövde jag inte fundera. Det finns ingen plats jag hellre är på. Jag är glad att vara här och redo att fortsätta att ge allt, säger han.

– Det var hjärtat som talade. Hjärnan har varit på en annan plats i och med skadan och längtan efter att få spela igen, men hjärtat är alltid med klubben, supportrarna, arenan, staden och sådant. Så ja, det var ett lätt beslut att fatta.

Det nya kontraktet är en belöning för den utveckling Jones gjort sedan han skrev på sitt förra kontrakt sommaren 2020.

– Jag har utvecklats mycket men samtidigt så lär jag mig fortfarande. 2020 var en tuff tid med Covid och allt sådant, jag spelade men supportrarna var inte på plats.

– Nu spelar jag igen men supportrarna är på plats så jag känner bara att jag vill ge allt för klubbens supportrar och staden, det är riktigt härligt.

– När jag spelade i akademin var jag väldigt offensiv, min första tanke var hela tiden att ta bollen och springa framåt för att försöka att assistera eller skjuta. Men ju äldre man blir desto mer erfarenhet får man av att vara en del av laget, spela Premier League och Champions League, man lär sig att det inte är så enkelt och att man måste förändra sitt spel.

– Jag har spelat i en djupare roll vilket har gett mig en mer disciplinerad sida vad gäller försvarsspel, det är en stor del av spelet. Ibland är det bättre att slå den enkla passningar, sedan kan man släppa loss lite i offensiv tredjedel, bidra med mål, assist och chansskapande. Jag lär mig fortfarande, det är en resa som fortfarande pågår.

21-åringen känner att han mognat både på och utanför planen under de senaste åren.

– Ja, definitivt som person, men ännu mer som spelare. Jag har alltid varit en ung spelare som spelat med de äldre vilket gjort att jag behövt vara mogen.

– Men som spelare kom jag till en punkt där jag behövde komma ifrån min enformiga spelstil, jag tog för många touch på bollen och tappade den för ofta, men nu har jag förändrat min spelstil och det är verkligen till det bättre.

Uppskattar sin omgivning

Jones riktar ett stort beröm mot tränarstaben som hjälpt honom att bli en bättre fotbollsspelare.

– Allt som jag har sagt nu om att förändras som person, som spelare, hur jag har förändrat mitt spel, det är tack vare dem. Om jag inte hade haft deras hjälp, jag säger inte att jag inte har en fotbollshjärna och kan förstå saker på egen hand, men med deras hjälp har det gått snabbare. Som sagt, jag är tacksam över att ha en sådan bra stab runtikring mig.

Detsamma gäller lagkamraterna i truppen.

– Jag skulle beskriva det som öppna armar. Jag tror att jag var 17 när jag kom in, man är alltid lite nervös, man vill imponera och kanske gör lite för mycket. Men sedan första stunden har grabbarna varit lugna och påtalat det faktum att jag är här av en anledning och att jag ska vara mig själv och njuta av det. Det är det bästa råd jag fått.

– Det har hjälpt mig att bli mer bekväm och bättre för varje år som gått och förhoppningsvis kan det fortsätta så.

– Alla hjälper på olika sätt. Men en som sticker ut är Hendo, jag kallar honom "Skip" men ja, han har verkligen hjälpt mig. Under min tid här har Mo, Firmino och Sadio gjort de flesta målen och fått rubrikerna, men Hendo är lite underskattad, särskilt när det gäller det han gör utanför planen. Hur han behandlar staben och de unga spelarna, det är fantastiskt.

– Han har sett till att jag är ödmjuk med båda fötterna kvar på jorden.

Den unge scousern närmar sig 100 framträdanden för Liverpool. I intervjun ombes han välja en höjdpunkt från de matcher han spelat och dela med sig av sina målsättningar för det som väntar framöver.

– Jag närmar mig 100 matcher så det har hänt en hel del. Men en match som sticker ut är när jag var lagkapten (mot Shrewsbury i FA-cupen). Det var bara ett U21-lag som spelade men jag blev den yngsta lagkaptenen någonsin. Vi lyckades vinna och gå vidare så det var ett härligt ögonblick.

– Nu vill jag bara göra ett verkligt avtryck i laget. Sedan jag kom in i laget har det varit en hype kring mig, jag är en scouser som har gjort viktiga mål och sådant. Men samtidigt känner jag att jag inte har visat den jag verkligen är. Jag har pratat mycket om hur jag förändrat mitt spel, jag anpassar mig, jag mognar, det känns som att allt börjar falla på sin plats nu.

– Nu känns det som att det är dags att gå ut där och visa vem jag verkligen är och börja göra fler mål, fler assist och hjälpa laget ännu mer.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer