Feyenoord tänker inte stå i vägen för Slot

Bild till nyheten Feyenoord tänker inte stå i vägen för Slot
Ska man tro den samlade kåren av trovärdiga reportrar har klubben funnit Klopps arvtagare.

Sedan The Ahtletics David Ornstein släppte nyheten om Liverpools intresse för Feyenoords manager Arne Slot, 45, i lördags har även övriga kopplet av trovärdiga fotbollsjournalister hakat på uppgifterna. 

Paul Joyce (The Times), James Pearce (The Athletic), Chris Bascombe (The Telegraph) och transferprofeten Fabrizio Romano rapporterar alla om att intresset är genuint och att nederländaren är nummer ett på önskelistan. 

Sky Sports Melissa Reddy ingår i samma kategori och har intervjuat den nederländske journalisten Marcel van der Kraan i Telegraaf, som följt Feyenoord på nära håll under många år. Han tror inte att klubben kommer att stå i vägen om Arne Slot officiellt erbjuds jobbet efter Jürgen Klopp.

Älskad av fansen 

– Han är den främsta kandidaten för Liverpool, det var bara en tidsfråga innan en annan stor engelsk klubb skulle knacka på dörren. Han har inte bara varit en framgångsrik manager, han har imponerat enormt med sin offensiva spelstil, Pep Guardiola-liknande fotboll, säger van der Kraan.

– Jag förväntar mig inte att Feyenoord kommer att stå i vägen. De vet att han är eftertraktad, men de kommer att kräva en stor kompensation. Han har två år kvar av kontraktet som var rekordstor. 

Enligt van der Kraan är Slot den överlägset bäst betalde managern i Eredivisie.

– Aldrig tidigare har någon manager fått så hög lön inom nederländsk fotboll, konstaterar reportern. 

– Spelarna gillar honom, supportrarna älskar honom och detsamma gör klubben. De vill inte att han ska lämna. Feyenoord har all rätt att utkräva en stor summa då han inte har någon klausul i kontraktet när han förlängde med dem ifjol.

Sjukt sexig fotboll

Arne Slot uppvaktades hårt av Tottenham förra sommaren, men valde att istället att stanna och förlänga kontraktet. Han ska då ha haft en utköpsklausul på 5 miljoner euro. I det nya avtalet finns inte längre någon klausul, men det är inte heller troligt att han blir dyrare än 10 miljoner euro. 

– Han har varit en framgångsrik tränare och gjorde Feyenoord till ligamästare genom att spela sjuk, sexig fotboll. Det den här mannen får ut på fotbollsplanen är sexigt. Det finns inget mer för honom att vinna här så nästa steg för honom är att komma till en större liga och ingen liga är större för nederländare än Premier League.

– Jag skulle bli förvånad om Slot inte hoppar på möjligheten att bli manager för Liverpool nästa säsong, avslutar Marcel van der Kraan. 

Det finns också finns uppgifter om att Bayern München och Barcelona, som båda snart är managerlösa, visar intresse för Arne Slot.

🚩

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer